sunnuntai 26. heinäkuuta 2015

Vanha Marimekko

Pohjanmaan reissulla löysin vanhan Marimekko-mekkoni, vuodelta 1960. Oli siellä toinenkin Marimekko, ruskehtava, josta en koskaan oikein pitänyt, enkä sitä ottanutkaan nyt mukaani. Tämä sinertävä oli mieluisampi väriltään ja malliltaan. Aika paksua ja jäykkää on kangas ollut ja tuntuu olevan edelleen. Toisessa kuvassa on puku käytössä. Käytin pukua vuoden verran ja sitten se on näköjään päätynyt kotimökin aittaan matonkuteiden joukkoon.

Kuvat on epätarkkoja kun otin ne vanhalla kameralla hämärässä salamalla. Valoisassa ei kamera kuvaa, vaan tulee vakoista vaan. Uuden kameran systeemeihin en ole jaksanut perehtyä kun yskiminen ja huono nukkuminen saa vetämättömäksi. Viime yönäkin nousin 4 kertaa keittämään kuumaa mehua eli parin tunnin välein.


tiistai 21. heinäkuuta 2015

Pohojammaalta tullaan ja muttia evväänä

Juu, tuli käytyä Muttimarkkinoilla ja äsken kotiuduin. Nyt on sauna lämpiämässä, että saa matkapölyt pois ja hiukset pestyä. Nimittäin olin unohtanut ottaa shampoon mukaan. Ekan pesun siellä reissussa koitin tehdä saippualla. Seuraavana päivänä menin kauppaan ostamaan shampoota ja oikein lämmitin saunan vielä (tilapäisessa asunnossa oli sauna, ylellistä). No, höpsistä, olin ostanut hoitoainetta. Ei tullut kunnollista pesua. Sitten ajattelin, että siskon luona Kokkolassa pesen tukan kunnolla, sisko kyllä lainaa shampoota ja ehkä lämmittää saunakin. Toinen höpsis, pesuhuoneen kraanasta tuli pelkkää kuumaa vettä. Nyt siis omaan saunaan ja oikeat pesuaineet, toivottavasti onnistuu.

Muuten olen aika poikki kun kurkkukipua, yskää ja räkää riitti koko reissun ajalle. Lämpöäkin taisi olla välillä.

Matkalle lähtiessä ostin uuden kameran, mutta en vielä osaa siitä laittaa kuvia blogiin. Kamerassa on joku langaton systeemi. Kunhan tästä tokeennun, niin saatte vähän pidempää raporttia matkan vaiheista.

keskiviikko 15. heinäkuuta 2015

Tepastelua

Ystäväni halusi ostaa askelmittarin ja niinpä minäkin ostin. Nyt on muutama päivä kokeiltu ja erilaisia tuloksia  on tullut. Jos päivän aikana kiertelen kaupungilla kauppoja, tulee mittariin yli 5000 askelta. Jos taas käyn vain kaupassa ja vähän siivoilen (?) kotona, tulee mittariin kolmisen tuhatta askelta. Eilen parantelin flunssan alkua ja askeleita tuli vain 233. Tänäänkin askeleita tuli yli 5 tuhannen, vaikka olimme tuttavani kanssa liikkeellä autolla.

Tavoitehan olisi päästä 8000-10000 askeleen paikkeille päivässä, mutta ehkä tässä iässä (?) jo voisi vähän tinkiä.

perjantai 10. heinäkuuta 2015

Tallinnan reissu

Serkkulikat pyysivät kaveriksi Tallinnan matkalle ja minähän lähdin. Tarkoitus oli käydä Vanhassa kaupungissa kävelemässä ja syömässä. Menomatkan istuimme laivan ravintolassa ja söimme oikein erinomaisen aterian viinin kera ja jälkiruuaksi irish coffeet.
Tallinnassa kuitenkin alkoi sade juuri kun laiva tuli satamaan. Niinpä jäimme Sada Markettiin kahvittelemaan ja sitten kiertelimme putiikkeja ilman kirkastumista odotellessa. Serkkulikat ostivat uudet käsväskyt ja minä pari pöytäliinaa. Ja sitten taas kahvittelemaan...
Koko iltapäivän satoi, milloin enemmän, milloin hiukan vähemmän. Kun sade lopulta alkoi laantua, olikin aika lähteä takaisin laivalle.
Paluumatkankin istuimme ravintolassa kahvitellen. Nyt söimme sillivoileipiä, mansikoita kermavaahdon kanssa ja toiset vähän drinkkejäkin nautiskellen.
Matka oli ihan mukava, vaikka emme sen pitemmälle lähteneetkään.

maanantai 6. heinäkuuta 2015

Sukat 28/2015 ja 29/2015

On näköjään jotenkin jäänyt lorvailu päälle kun ei viitsi muuta tehdä kuin sukkia. Keskeneräisiäkin töitä olisi, huiveja ja yhdet lapasetkin, mutta ei vaan huvita tehdä niitä loppuun.

Nimettömästä langasta sain tehtyä sukat, 73 grammaa, silmukoita 4x11, puikot 3,0 bambut. Sukkien koko noin 38. Menee lahjalaatikkoon.

Sinisävyiset sukat on Hot Socks Print -langasta kaksinkertaisena, 78 grammaa, silmukoita varressa 4x12, terässä 46 silmukkaa kun vahingossa kavensin pari silmukkaa liikaa kantapään jälkeen. Puikot oli 3,0 bambut, joten hiukan tiivistä jälkeä tuli. Ehkä talvella ovat hyvät. Sukkien koko 38-39 ja taitavat mennä lahjalaatikkoon nämäkin. Näissä sukissa on resoria jalkaterän päällä.